Receptek


Saláták és öntetek



Saláták és öntetek

Mézes, mustáros saláta öntet

Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 evőkanál almaecet
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár
  • 6 evőkanál olaj

  •  
    Elkészítés:
    Egy pohárban a sót az ecetben kiskanállal folyamatosan keverve feloldjuk, az finomra vágott petrezselymet beleszórjuk. A mézet és a mustárt hozzátesszük, majd folytonosan folyamatosan keverve cseppenként beledolgozzuk az olajat. Óvatosan, ne csapódjon ki.

    A kész öntetet a zöldségekre önteni és lazán összekeverni. Egy óra múlva fogyaszthatjuk.

    2012-12-08 23:31:45   


    Tejfölös uborkasaláta

    Hozzávalók:
  • 60 dkg uborka
  • 3 szál újhagyma vagy 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 nagy vagy 2 közepes gerezd fokhagyma
  • 3 lapos teáskanál só
  • 6 púpozott teáskanál cukor
  • 3 teáskanál 10 % ecet
  • pici bors
  • 5 dl víz
  • adagonként 1 evőkanál tejföl
  • kevés őrölt paprika
  • ízlés szerint esetleg Erős Pista

  • Elkészítés:
    Az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. A hagymát felkarikázzuk, összekeverjük az uborkával, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A vízbe beletesszük az ecetet, a sót és a cukrot, elkavarjuk, hogy a só és a cukor feloldódjon, majd ráöntjük az uborkára. Tálalás előtt kb. fél órával készítsük el.

    Tálaláskor salátás tálkákba merjük, majd a tetejére tesszük a tejfölt, és meghintjük pirospaprikával (vagy 1 mokkáskanálnyi Erős Pistát teszünk rá).

    2013-12-23 00:00:00