Hozzávalók:
60 dkg uborka
3 szál újhagyma vagy 1 kisebb fej vöröshagyma
1 nagy vagy 2 közepes gerezd fokhagyma
3 lapos teáskanál só
6 púpozott teáskanál cukor
3 teáskanál 10 % ecet
pici bors
5 dl víz
adagonként 1 evőkanál tejföl
kevés őrölt paprika
ízlés szerint esetleg Erős Pista
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. A hagymát felkarikázzuk, összekeverjük az uborkával, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A vízbe beletesszük az ecetet, a sót és a cukrot, elkavarjuk, hogy a só és a cukor feloldódjon, majd ráöntjük az uborkára. Tálalás előtt kb. fél órával készítsük el.
Tálaláskor salátás tálkákba merjük, majd a tetejére tesszük a tejfölt, és meghintjük pirospaprikával (vagy 1 mokkáskanálnyi Erős Pistát teszünk rá).
2013-12-23 00:00:00